David Gilmour live at Pompeii
Categorie: 
Concert, Music
Release datum
13-09-2017
Speelduur: 
2 uren 0 minuten

45 jaar nadat Pink Floyd ‘Live At Pompeii’ filmde in het legendarische Romeinse amfitheater, keert David Gilmour terug voor twee spectaculaire solo-shows, maar nu mét publiek. De optredens waren de allereerste rockconcerten voor publiek in het Romeinse amfitheater en voor twee avonden kon de menigte van 2,600 mensen precies staan waar gladiatoren in de eerste eeuw na Christus zouden hebben gevochten.

‘David Gilmour Live At Pompeii’ is een audio-visueel spektakel, met lasers, vuurwerk en een enorm cirkelvormige scherm waarop speciaal gemaakte films de nummers aanvullen en versterken, maar het gaat vooral om de verbazingwekkende muziek en optredens van een all-star band.

De show bestaat uit nummers uit de hele David’s carrière, evenals vele Pink Floyd klassiekers, waaronder ‘One Of These Days’, het enige nummer dat ook werd uitgevoerd bij de band’s show in 1971. Van de titeltracks van zijn twee meest recente nummer 1 solo-albums: Rattle Dat Lock en On An Island, tot andere solo en Pink Floyd klassiekers, met o.a. Wish You Were Here en Comfortably Numb.

Beide concerten zagen ook zeer speciale uitvoeringen van ‘The Great Gig In The Sky’ van ‘The Dark Side Of The Moon’, die David zelden speelt als soloartiest. De film bevat hoogtepunten uit beide shows, in 4k gefilmd door regisseur Gavin Elder. ‘David Gilmour Live At Pompeii’ toont een kunstenaar aan de top van zijn artistieke spel, het uitvoeren van ongelooflijk materiaal met zijn wereldklasse band, in een unieke omgeving, op een zeer speciale gelegenheid.

Let op: dit is geen live stream, maar een concertfilm die live opgenomen is.

Speeltijden & Tickets