The Artist’s Garden (exhibition on screen)
Categorie: 
FilmArt
Release datum
17-07-2017
Speelduur: 
1 uren 30 minuten

 

EXHIBITION ON SCREEN

Internationale topexposities zijn er het hele jaar door, maar vaak ontbreekt de tijd om ze te gaan bezoeken. Exhibition On Screen ging vier jaar geleden een samenwerking aan met topmusea en kunstinstituten om spraakmakende tentoonstellingen naar het witte doek te brengen. In een documentaire stijl, verweven met biografieën, ne exclusieve achter de schermen beelden direct vanuit de musea, zijn de films informatief, toegankelijk en onderhoudend. De films bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers.

The Artist’s Garden: AMERICAN IMPRESSIONISM

Naar aanleiding van het succes van seizoen 3 komt er een nieuwe film gebaseerd op de immens populaire tentoonstelling ‘The Artist’s Garden: American Impressionism and the Garden Movement, 1887–1920’ vanuit het Florence Griswold Museum in Connecticut.

Dit museum wordt alom beschouwd als een huis van Amerikaans impressionisme.
The American Impressionism Movement volgde zijn eigen pad, die over een periode van dertig jaar veel over Amerika als natie onthult.
Het verhaal is nauw verbonden met een liefde voor tuinen en een verlangen om de natuur te bewaren in een snel verstedelijkende natie.

Met reizen naar studio’s, tuinen en beroemde locaties in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, is deze fascinerende film is een lust voor het oog.

EON: The Artist’s Garden: American Impressionism

Regie: Phil Grabsky
te zien op: maandag 10 juli 2017 om 19.00 uu
Lengte: 90 minuten

De voorstelling is Engels gesproken en Nederlands ondertiteld.

Speeltijden & Tickets