I, Claude Monet (exhibtion on screen)
Categorie: 
EOS, FilmArt
Release datum
03-07-2017
Speelduur: 
1 uren 30 minuten

 

EXHIBITION ON SCREEN

Internationale topexposities zijn er het hele jaar door, maar vaak ontbreekt de tijd om ze te gaan bezoeken. Exhibition On Screen ging vier jaar geleden een samenwerking aan met topmusea en kunstinstituten om spraakmakende tentoonstellingen naar het witte doek te brengen. In een documentaire stijl, verweven met biografieën, ne exclusieve achter de schermen beelden direct vanuit de musea, zijn de films informatief, toegankelijk en onderhoudend. De films bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers.

I, Claude MONET

In deze opvallende film van award-winnende regisseur Phil Grabsky, nemen we een nieuwe kijk op misschien wel ‘s werelds favoriete artiest. Door middel van zijn eigen woorden met behulp van brieven en andere private geschriften.

I, Claude Monet onthult nieuw inzicht in de man, die niet alleen het schilderij maakte dat geboorte gaf aan het impressionisme, maar die misschien wel de meest invloedrijke en succesvolle schilder van de 19e en vroege 20e eeuw was.

Ondanks dit, en misschien juist daardoor, is Monets leven een aangrijpend verhaal over een man die zich vaak depressief en eenzaam voelde en zelfs aan zelfmoord dacht.

Een niet te missen filmische onderdompeling in een aantal van de meest geliefde en iconische taferelen in Western Art.

EOS: I, Claude Monet

Regie: David Bickerstaff
Producent: Phil Grabsky
te zien op: maandag 26 juni 2017 om 19.00 uur
Lengte: 90 minuten

De voorstelling is engels gesproken en heeft nederlandse ondertiteling.

 

Speeltijden & Tickets