EXHIBITION ON SCREEN

Internationale topexposities zijn er het hele jaar door, maar vaak ontbreekt de tijd om ze te gaan bezoeken. Exhibition On Screen ging vier jaar geleden een samenwerking aan met topmusea en kunstinstituten om spraakmakende tentoonstellingen naar het witte doek te brengen. In een documentaire stijl, verweven met biografieën, ne exclusieve achter de schermen beelden direct vanuit de musea, zijn de films informatief, toegankelijk en onderhoudend. De films bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers.

Deze prachtige serie over geweldige kunstenaars is nu ook te bewonderen bij Quatro Cinema. Het seizoen 2017/2018 opent op 28 september met de documentaire David Hockney at the Royal Academy of Arts.

Dit jaar hebben we een bijzondere documentaire toegevoegd aan het prachtige programma van serie Exhibition On Screen, namelijk ‘British Museum Presents: Hokusai’. Dit is een baanbrekende documentaire en een exclusieve, persoonlijke blik op de tentoonstelling van het belangrijkste Britse museum, Hokusai: Beyond the Great Wave. De film die zich richt op Hokusai’s werk en leven in Tokio is te zien vanaf 26 oktober 2017.

In november vertonen we Canaletto & the Art of Venice vanuit Buckingham Palace. In 2018 volgen onder meer de documentaires Vermeer, Cézanne – Portraits of life en als afsluiter van het seizoen Girl with a Pearl Earring vanuit het geliefde Mauritshuis in Den Haag.

De documentaires worden vervaardigd door gerenommeerde filmmakers die worden begeleid door uitvoerend producent en creatief directeur Phil Grabsky, een pionier op het gebied van de culturele documentaire. Kijkers lopen niet alleen door de tentoonstelling, ze krijgen ook boeiende informatie aangeboden in interviews met curatoren, kunstenaars en restauratoren. De Exhibition On Screen- voorstellingen brengen de toeschouwer voorbij de tentoonstellingszaal, naar de hoeken en gaten van de musea en kunstwereld, daar waar de experts zich ophouden.

Op dit moment zijn er geen voorstellingen gepland.