CAVALLERIA RUSTICANA/PAGLIACCI (Encore opera)
Categorie: 
Klassiek, Opera
Release datum
28-04-2020
Speelduur: 
3 uren 0 minuten

Deze voorstelling is onderdeel van het encore seizoen 2019-2020 vanuit The Royal Opera House in Londen. Elke maand vertonen we rechtstreeks vanuit Londen een opera of ballet van wereldklasse. Je zit in feite op de eerste rij en je hebt het beste zicht. Deze voorstellingen zijn inclusief een kopje koffie of thee vooraf aan de voorstelling.

Cavalleria Rusticana / Pagliacci – Encore Opera (gemengd programma)
Dinsdag 28 april 2020 om 14:30 uur

Cavalleria Rusticana (Rustic Chivalry) van Pietro Mascagni en Ruggiola Leoncavallo’s Pagliacci (The Players) is de meest bekende dubbele act van de Italiaanse opera, maar ze werden onafhankelijk geschreven. Cavalleria Rusticana ging enorm succesvol in 1890 in première en had ongetwijfeld een invloed op Leoncavallo. Zijn Pagliacci in 1892 was ook een triomf. De twee werken, beide onmiskenbare meesterwerken van de verismo-traditie van het realisme, delen een dramatische beknoptheid, melodische rijkdom en een obsessie met gewelddadige jaloezie.

De productie van Damiano Michieletto won een Olivier Award toen hij voor het eerst werd gepresenteerd in 2015. Hij plaatst beide opera’s in hetzelfde dorp, waardoor personages uit het ene stuk in het andere stuk kunnen verschijnen, maar ook een theatraal realisme bieden in visuals die modern en toch tijdloos zijn. De productie werd bij de première alom geprezen en door de Financial Times samengevat als ‘een alom aangrijpende avond’.

Synopsis
 Cavalleria Rusticana
Damiano Michieletto’s Olivier Award-winnende productie van Mascagni’s grootste opera vertelt een tragisch verhaal van verlaten liefde en gewelddadige wraak.

Turridu, die verloofd was met Lola, heeft zijn geliefde verloren tijdens zijn afwezigheid wegens dienstplicht. Wanneer Turridu terugkeert van het leger, ontdekt hij zij nu getrouwd is met Alfio. Om zichzelf te troosten is hij een verhouding begonnen met Santuzza, maar zijn liefde voor Lola is nooit verdwenen.

Credits
Muziek: Pietro Mascagni
Libretto: Giovanni Targioni-Tozzetti en Guido Menasci
Regisseur: Damiano Michieletto

Synopsis Pagliacci
De Olivier Award-winnende productie van Damiano Michieletto zet Leoncavallo’s spannende opera van gewelddadige jaloezie in het hedendaagse Sicilië.

Een troep acteurs, geleid door Canio, komt er een toneelstuk opvoeren. Canio’s vrouw Nedda wijst de avances van haar medespeler Tonio af, die zich gekwetst voelt en wraak zweert. Hij overhoort een gesprek tussen Nedda en haar minnaar Silvio, met wie ze wil vluchten. Tonio licht Canio in.

Credits
Muziek: Ruggero Leoncavallo
Libretto: Ruggero Leoncavallo
Regisseur: Damiano Michieletto

Speeltijden & Tickets