Concerto / Enigma Variations / Raymonda ACT III (Live Ballet)
Categorie: 
Ballet, Klassiek
Release datum
05-11-2019
Speelduur: 
2 uren 30 minuten

Deze voorstelling is onderdeel van het live Opera en ballet vanuit The Royal Opera House in Londen. Elke maand vertonen we rechtstreeks vanuit Londen een opera of ballet van wereldklasse. Je zit  bij Quatro in feite op de eerste rij (spreekwoordelijk) en je hebt het beste zicht. Deze voorstellingen zijn inclusief een welkomstdrankje en een hapje en een drankje in de pauze. 

Concerto / Enigma Variations / Raymonda Act III – Live Ballet (gemengd programma) 
Dinsdag 5 november 2019 om 20:15 uur

Van de klassieke oorsprong van The Royal Ballet tot de choreografen uit eigen land die Brits ballet op het wereldtoneel zetten, benadrukt dit programma de veelzijdigheid van het gezelschap.

Concerto

Jeugdige energie en technische precisie worden gecombineerd in het virtuoze ballet van Kenneth MacMillan, op de muziek van Shostakovich’s Tweede pianoconcerto.

Credits
Choreografie: Kenneth MacMillan
Muziek: Dmitry Shostakovich

Enigma Variations
De essentie van het Britse ballet, met muziek van Elgar, prachtige ontwerpen van Julia Trevelyan Oman en de kenmerkende choreografische stijl van Ashton.

Credits
Choreografie: Frederick Ashton
Muziek: Edward Elgar

Raymonda Act III
De laatste akte van Petipa’s grote balletklassieker, die enkele van de grootste choreografieën uit het Russische ballet bevat, werd bewerkt door Rudolf Nureyev.

Credits
Choreografie: Rudolf Nureyev
Muziek: Alexander Glazunov

Speeltijden & Tickets