Coppélia (Live Ballet)
Categorie: 
Ballet, Klassiek
Release datum
10-12-2019
Speelduur: 
2 uren 30 minuten

Deze voorstelling is onderdeel van het live Opera en ballet vanuit The Royal Opera House in Londen. Elke maand vertonen we rechtstreeks vanuit Londen een opera of ballet van wereldklasse. Je zit  bij Quatro in feite op de eerste rij (spreekwoordelijk) en je hebt het beste zicht. Deze voorstellingen zijn inclusief een welkomstdrankje en een hapje en een drankje in de pauze.

Coppélia – Live Ballet 
Dinsdag 10 december 2019 om 20:15 uur

Een klassieker keert terug naar het Royal Ballet-repertoire met de charmante en grappige Coppélia van Ninette de Valois – een verhaal over liefde, kattenkwaad en mechanische poppen. De complexe choreografie is ingesteld op de heerlijke partituur van Delibes en toont de technische precisie en amusante timing van het hele gezelschap. De ontwerpen van Osbert Lancaster brengen een kleurrijke verhalenboekwereld tot leven in deze traktatie voor het hele gezin.

Synopsis

Speelgoedmaker Dr. Coppélius lijkt een mooie jonge vrouw in zijn huis te hebben: Coppélia, ze zit en leest op zijn balkon. Franz en zijn mede jonge dorpsbewoners zijn nieuwsgierig naar haar en ook hoe ze hen allemaal negeert. Franz’s verloofde Swanilda is niet blij met de belangstelling van Franz voor een andere vrouw, maar toch ook even nieuwsgierig. Wanneer dokter Coppélius naar de plaatselijke taverne gaat, glippen de jonge dorpelingen zijn huis binnen om zichzelf aan de vreemde, stille jonge vrouw voor te stellen.

Credits
Choreografie: Ninette de Valois na Lev Ivanov en Enrico Cecchetti
Muziek: Léo Delibes

Speeltijden & Tickets