Don Giovanni Encore Opera
Categorie: 
Klassiek, Opera
Release datum
15-10-2019
Speelduur: 
3 uren 30 minuten

Deze voorstelling is onderdeel van het encore seizoen 2019-2020 vanuit The Royal Opera House in Londen. Elke maand vertonen we rechtstreeks vanuit Londen een opera of ballet van wereldklasse. Je zit in feite op de eerste rij en je hebt het beste zicht. Deze voorstellingen zijn inclusief een kopje koffie of thee vooraf aan de voorstelling 

Don Giovanni – Encore Opera
Dinsdag 15 oktober 2019 om 14:30 uur

Don Giovanni is de tweede van Mozart’s historische samenwerkingen met librettist Lorenzo da Ponte (na The Marriage of Figaro en voor Così fan tutte). Tussen tragedie en komedie, combineert dit krachtige drama glorieuze muziek met een verleidelijk hoofdpersonage die eindeloos boeiend is in zijn complexiteit.

Kasper Holten’s productie voor The Royal Opera zet Don Giovanni neer als een kunstenaar die gedijt op een publiek dat wordt verleid door zijn creatieve gaven. De visueel spectaculaire set van de bekroonde ontwerper Es Devlin beschikt over ingenieuze video-ontwerpen van Luke Halls, die inzicht geven in de gedachten en emoties van de personages. Maar het hart van de productie is de schoonheid van de schitterende partituur van Mozart.

Synopsis

Intriges, jaloezie, humor, woede… en vergelding! Het nieuwe seizoen van het Royal Opera House begint met Mozarts meeslepende meesterwerk over de tijdloze verleider Don Giovanni; de talloze vrouwen die hij het hof maakt en de wraak die hem derhalve ten deel valt. De opera heeft haar tijdloze roem verworven door de zeer gevarieerde portrettering van de complexe karakters, snelle actie en een samenspel van komische en ontroerende situaties. Een internationale cast van zangers – zowel bekende als debuterend bij The Royal Opera – brengt onder leiding van dirigent Hartmut Haenchen de geweldige aria’s en ensembles van deze operafavoriet ten tonele.

Speeltijden & Tickets