Don Pascuale (Encore Opera)
Categorie: 
Klassiek, Opera
Release datum
29-10-2019
Speelduur: 
3 uren 30 minuten

Deze voorstelling is onderdeel van het encore seizoen 2019-2020 vanuit The Royal Opera House in Londen. Elke maand vertonen we rechtstreeks vanuit Londen een opera of ballet van wereldklasse. Je zit in feite op de eerste rij en je hebt het beste zicht. Deze voorstellingen zijn inclusief een kopje koffie of thee vooraf aan de voorstelling 

Don Pascuale – Encore Opera
Dinsdag 29 oktober 2019 om 14:30 uur

Royal Opera favoriet Bryn Terfel leidt de cast voor deze nieuwe productie van Donizetti’s komedie over huiselijk drama over twee generaties. Het geestige verhaal van een man van middelbare leeftijd, wiens vermeende jonge vrouw hem continue te slim af is – met haar eigen romantische bedoelingen – heeft het publiek lange tijd verrukt en verrast, maar ook met de sprankeling van zijn muziek en de virtuoze vaardigheid van zijn performers. De opwindende productie van Damiano Michieletto laat zien hoe hedendaags de personages zijn en hoe ontroerend het verhaal is.

Synopsis

De Welshe bas-bariton Bryn Terfel, zeer geliefd bij The Royal Opera, voert de cast aan in deze nieuwe productie van Donizetti’s komedie over een huiselijk drama tussen twee generaties. Het geestige verhaal over een man van middelbare leeftijd, Don Pasquale wiens vermeende jonge vrouw hem om haar vingers windt – met haar eigen romantische doel voor ogen – weet al eeuwenlang het publiek te vermaken en te verrassen. Niet in de laatste plaats dankzij de briljante muziek en de virtuoze vertolking door de vocalisten. Deze schitterende productie van Damiano Michieletto laat zien hoe eigentijds de karakters blijven, ook voor het huidige publiek, en hoe dit tijdloze verhaal altijd zal blijven ontroeren.

Credits
Muziek: Gaetano Donizetti
Libretto: Giovanni Ruffini, Gaetano Donizetti
Regisseur: Damiano Michieletto
Dirigent: Evelino Pidò

Speeltijden & Tickets