Fidelio (Encore opera)
Categorie: 
Klassiek, Opera
Release datum
24-03-2020
Speelduur: 
2 uren 30 minuten

Deze voorstelling is onderdeel van het encore seizoen 2019-2020 vanuit The Royal Opera House in Londen. Elke maand vertonen we rechtstreeks vanuit Londen een opera of ballet van wereldklasse. Je zit in feite op de eerste rij en je hebt het beste zicht. Deze voorstellingen zijn inclusief een kopje koffie of thee vooraf aan de voorstelling.

Fidelio – Encore Opera
Dinsdag 24 maart 2020 om 14:30 uur

De enige opera van Beethoven is een meesterwerk, een opbeurend verhaal over risico en triomf. In deze nieuwe productie, onder leiding van Antonio Pappano, speelt Jonas Kaufmann de politieke gevangene Florestan, en Lise Davidsen zijn vrouw Leonore (vermomd als ‘Fidelio’) die hem uitdaagt om hem te redden.

De ingrediënten van huiselijke intriges, vastberaden liefde en de wreedheid van een drukkend regime staan samen in een sterk meerstemmige compositie. De muziek is uitmuntend en de nieuwe enscenering van Tobias Kratzer brengt de duistere realiteit van de Franse Revolutionaire ‘Terror’ samen de huidige tijd om Fidelio’s inspirerende boodschap van gedeelde menselijkheid te verlichten.

Synopsis
Wanneer de straatarme dichter Rodolfe, de naaister Mimì ontmoet, worden ze meteen verliefd. Maar hun geluk wordt bedreigd wanneer Rodolfo verneemt dat Mimì ernstig ziek is.

Credits
Muziek: Ludwig van Beethoven
Regisseur: Tobias Kratzer
Dirigent: Antonio Pappano

Speeltijden & Tickets