Frida Kahlo, EOS
Categorie: 
AiC, FilmArt
Release datum
17-09-2020
Speelduur: 
1 uren 30 minuten

Frida Kahlo

Deze zeer boeiende film neemt ons mee op een reis door het leven van een van de meest voorkomende vrouwelijke iconen: Frida Kahlo. Ze was een productieve zelfportretter en gebruikte het canvas als een spiegel door alle fasen van haar turbulente en soms tragische leven. Interviews en Frida’s eigen woorden, onthullen dat dit echter geen leven was dat werd bepaald door een tragedie.

Met belangrijke tentoonstellingen en interviews met wereldberoemde Kahlo-curatoren, onderzoekt de documentaire de buitengewone symboliek en thema’s in deze persoonlijke doeken om een ​​beter inzicht te krijgen in de echte Frida Kahlo.

Deze persoonlijke en intieme film toont een schat aan kleuren en een feest van levendigheid en biedt bevoorrechte toegang tot haar werken en benadrukt de bron van haar koortsachtige creativiteit, haar veerkracht en haar ongeëvenaarde lust voor leven, mannen, vrouwen, politiek en haar cultureel erfgoed.

We denken misschien dat we Frida Kahlo al kennen – het beeld van bloemenkronen, grote wenkbrauwen en kleding in folkstijl heeft haar generaties lang een muze gemaakt – maar wat ligt er onder het oppervlak van deze intens gepassioneerde vrouw?

Speeltijden & Tickets