Leonardo: The Works
Categorie: 
AiC
Release datum
11-06-2020
Speelduur: 
1 uren 42 minuten

Deze documetaire maakt deel uit van ons Arts in Cinema-programma; een reeks spraakmakende documentaires over internationale top-exposities en bevlogen kunstenaars. Curatoren en experts geven een toelichting op de getoonde kunstwerken en vertellen je alles wat je wilt weten op een toegankelijke en onderhoudende manier. 

Leonardo – The Works

Geproduceerd door Daniele Pini

Van de meest bezochte tentoonstellingen werden 50 ongeziene meesterwerken voor het eerst onthuld: Manet, Caillebotte, Renoir, Monet, Cézanne, Signac, Sissley en Berthe Morisot.

Het vertelt het verhaal van de kunstrevolutie veroorzaakt door de impressionistische beweging.

Het verhaal wordt vertelt door middel van vijftig schilderijen, verborgen schatten die voorheen niet toegankelijk waren voor het grote publiek, die nu te zien zijn in Palazzo Bonaparte te Rome, in een tentoonstelling met eenzelfde titel.

Hoe zagen de impressionisten de wereld? Hoe werden hun werken ontvangen? Hoe zijn ze van afwijzing door critici en het publiek, binnen een hele korte tijd, uitgegroeid tot een van de meest geliefde kunstwerken ter wereld? De twee curatoren van de tentoonstelling, Claire Durand-Ruel en Marianne Mathieu, zullen het publiek langs een complex pad begeleiden, waar uiteenlopende afbeeldingen een ideaal samenspel vinden met de analyses van experts, historici, kunstenaars en andere kenners die gelinkt worden met de wereld van moderne schilderkunst en visuele cultuur.

De schilderijen in de tentoonstelling – werken van Manet, Caillebotte, Renoir, Monet, Cézanne, Signac, Sissley en Berthe Morisot – zullen dus zowel het start- als eindpunt zijn in een diepgaande studie van de paden die door elke individuele schilder worden gevolgd, en de speciale kenmerken van de impressionistische beweging.

Speeltijden & Tickets