ROH DANTE-PROJECT, HET (Encore Ballet)
Categorie: 
Ballet, Klassiek
Release datum
02-06-2020
Speelduur: 
3 uren 0 minuten

Deze voorstelling is onderdeel van het encore seizoen 2019-2020 vanuit The Royal Opera House in Londen. Elke maand vertonen we rechtstreeks vanuit Londen een opera of ballet van wereldklasse. Je zit in feite op de eerste rij en je hebt het beste zicht. Deze voorstellingen zijn inclusief een kopje koffie of thee vooraf aan de voorstelling.

The Dante Project – Encore Ballet
Dinsdag 2 juni 2020 om 14:30 uur

In zijn nieuwe werk creëert de baanbrekende Resident Choreograaf Wayne McGregor van The Royal Ballet een wereldprimeur in samenwerking met een bekroond team – hedendaagse dirigent-componist Thomas Adès, kunstenaar Tacita Dean, lichtontwerper Lucy Carter en artistiek adviseur Uzma Hameed – om het publiek dichterbij te brengen voor Dante en zijn buitengewone visie.

Synopsis
Dante’s Divine Comedy is een epische reis door het hiernamaals: het omvat het gruwelijke drama van Inferno en zijn verdoemden, de lyrische mystiek van pelgrims op de berg Purgatorio en de oogverblindende sferen van Paradiso met hun eindeloze configuraties van licht.
Het gedicht is geïnspireerd op de pijn van Dante’s eigen ballingschap en volgt zijn weg van crisis naar openbaring, geleid door zijn literaire held Virgil en zijn verloren liefde Beatrice.

Credits
Choreografie: Wayne McGregor
Muziek: Thomas Adès

Speeltijden & Tickets