ROH ELEKTRA (Encore Opera)
Categorie: 
Klassiek, Opera
Release datum
23-06-2020
Speelduur: 
2 uren 0 minuten

Deze voorstelling is onderdeel van het encore seizoen 2019-2020 vanuit The Royal Opera House in Londen. Elke maand vertonen we rechtstreeks vanuit Londen een opera of ballet van wereldklasse. Je zit in feite op de eerste rij en je hebt het beste zicht. Deze voorstellingen zijn inclusief een kopje koffie of thee vooraf aan de voorstelling.

Elektra – Encore Opera
Dinsdag 23 juni 2020 om 14:30 uur

Strauss’ spannende en gedurfde bewerking van de Griekse tragedie krijgt een nieuwe enscenering van de bekroonde Christof Loy. Antonio Pappano dirigeert muziek dat geweld combineert met momenten van uitzonderlijke tederheid in zijn eerste Strauss-interpretatie voor The Royal Opera sinds 2002. De uitstekende cast bevat Nina Stemme (Brünnhilde in Der Ring des Nibelungen van vorig seizoen) in de titelrol en Karita Mattila in haar roldebuut als de achtervolgde koningin Klytämnestra.

Synopsis
De strijd van het Griekse leger tegen Troje, aangevoerd door Agamemnon, kostte het leven van zijn dochter Iphigenie. In een spreuk sprak een ziener uit dat Agamemnon`s dochter het eerste slachtoffer zou zijn. Tegen de wil van Klytemnestra, haar moeder, gehoorzaamde de vader toch de goden en doodde Iphigenie. Na terugkeer van zijn zegetocht werd hij door zijn vrouw en haar minnaar Aegist vermoord.

Credits
Muziek: Richard Strauss
Regisseur: Christof Loy
Dirigent: Antonio Pappano

Speeltijden & Tickets