Swan Lake (Encore Ballet)
Categorie: 
Ballet, Klassiek
Release datum
07-04-2020
Speelduur: 
3 uren 0 minuten

Deze voorstelling is onderdeel van het encore seizoen 2019-2020 vanuit The Royal Opera House in Londen. Elke maand vertonen we rechtstreeks vanuit Londen een opera of ballet van wereldklasse. Je zit in feite op de eerste rij en je hebt het beste zicht. Deze voorstellingen zijn inclusief een kopje koffie of thee vooraf aan de voorstelling.

The Swan Lake – Encore Ballet
Dinsdag 7 april 2020 om 14:30 uur

Het Koninklijk Ballet herleeft voor de eerste keer de recente nieuwe productie van het prachtige klassieke ballet van Tsjaikovski.
Liam Scarlett’s glorieuze productie blijft trouw aan de tekst van Marius Petipa / Lev Ivanov, de aanvullende choreografie van Scarlett en de prachtige ontwerpen van John Macfarlane blazen nieuw leven in wat misschien wel het bekendste en meest geliefde klassieke ballet is.

Synopsis
Prins Siegfried komt tijdens de jacht een zwerm zwanen tegen. Als een van de zwanen verandert in een mooie vrouw, Odette, is hij in vervoering. Maar ze is onder een betovering die haar gevangen houdt, waardoor ze haar menselijke vorm alleen ’s nachts kan herwinnen.

Credits
Choreografie: Liam Scarlett na Marius Petipa en Lev Ivanov
Muziek: Pyotr Il’yich Tchaikovsky

Speeltijden & Tickets