The Cellist / Dances At A Gathering (Encore Ballet)
Categorie: 
Ballet, Klassiek
Release datum
03-03-2020
Speelduur: 
3 uren 0 minuten

Deze voorstelling is onderdeel van het encore seizoen 2019-2020 vanuit The Royal Opera House in Londen. Elke maand vertonen we rechtstreeks vanuit Londen een opera of ballet van wereldklasse. Je zit in feite op de eerste rij en je hebt het beste zicht. Deze voorstellingen zijn inclusief een kopje koffie of thee vooraf aan de voorstelling.

The Cellist / Dances at a Gathering – Encore Ballet
Dinsdag 3 maart 2020 om 14:30 uur

The Royal Ballet presenteert de wereldpremière van Cathy Marstons eerste werk voor het hoofdpodium van het Royal Opera House, evenals een reprise van Jerome Robbins’ tijdloze klassieker in pure dans.

The Cellist
De internationaal vermaarde Cathy Marston was voorheen Associate Artist bij het Royal Opera House en choreograaf en artistiek directeur bij Bern Ballett. De inspiratie voor haar eerste werk voor The Royal Ballet op het hoofdpodium van het Royal Opera House haalde ze uit het gedenkwaardige leven en de carrière van celliste Jacqueline du Pré.

Choreografie
Cathy Marston

Muziek
Philip Feeney

Dances at a Gathering
De elegante en elegische klassieker van Jerome Robbins vormt het tweede deel van het programma. Deze oefening in pure dans voor vijf koppels op muziek van Chopin is een innovatief en subtiel meesterwerk.

Choreografie
Jerome Robbins

Muziek
Fryderyk Chopin

Speeltijden & Tickets