Watson

Hoe werkt het?

Installeer de app op je smartphone of tablet. Selecteer de film of serie die je gaat kijken en download de bijbehorende audiodescriptie. Zet je koptelefoon op en kies ‘afspelen’ zodra de film of serie begint. Earcatch zorgt ervoor dat de audiodescriptie precies gelijk loopt met wat er in beeld te zien is.

Wat is audiodescriptie?

Audiodescriptie maakt films en series toegankelijk voor mensen die slechtziend of blind zijn. Een stem beschrijft tussen de dialogen door wat er in beeld te zien is. Door deze extra uitleg is het verhaal veel beter te volgen. Elementen die beschreven worden zijn bijvoorbeeld personages, gezichtsuitdrukkingen, plaatsbepaling en ontwikkelingen in de verhaallijn.

Waarom is Earcatch ontwikkeld?

Ook als je een visuele beperking hebt is het fijn om er met vrienden of familie op uit te gaan. Samen naar de film gaan zat er tot op heden vaak niet in. Bioscopen moesten dure apparatuur aanschaffen om films toegankelijk aan te bieden aan blinden en slechtzienden. Bartiméus Sonneheerdt en Soundfocus hebben daarom Earcatch ontwikkeld, zodat ook mensen met een visuele beperking de kans krijgen in elke bioscoop te genieten van Nederlandse filmvoorstellingen en zo zelfstandig mogelijk mee te doen in de maatschappij.

Wat heb ik nodig?

Een geschikte smartphone of tablet en een koptelefoon. Als je naar de bioscoop gaat, zorg dan dat je apparaat voldoende is opgeladen.

Download voor Android

Download voor Apple